Poble Actiu proposa transport públic gratuït per als joves per tornar de festa els dies de l’Anòlia i la Festa Major d’Igualada

2022-06-06T19:39:20+01:006/juny/2022|

L’estiu arriba i l’agenda d’activitats culturals, festives i d’oci bull. Coincidint amb les nits que l’oci nocturn tornarà a ser freqüent, Poble Actiu ha presentat una proposta perquè els joves puguin tornar de festa a casa: transport públic gratuït les nits que hi hagi concerts del Festival Anòlia i durant tots els dies de Festa Major d’Igualada. La regidora Neus Carles ha exposat que la proposta és que l’Ajuntament d’Igualada reparteixi targetes de bus als joves per “garantir que puguin gaudir de l’oci i que com tornar a casa no sigui una preocupació”.

Targetes gratuïtes de transport

Neus Carles ha exposat que la proposta és que les targetes seran gratuïtes pels joves entre 14 i 30 anys i que es podrien passar a recollir, de forma gratuïta, per l’Ajuntament d’Igualada. La proposta és que el transport públic no seria exclusiu pel jovent de la ciutat, ja que també el podrien agafar persones adultes, però que en aquest cas haurien de pagar. Els objectius de la proposta són oferir una forma de tornar a casa segura i evitar que la gent condueixi havent ingerit begudes alcohòliques. La proposta de Poble Actiu, candidatura impulsada per la CUP, pren de referència l’experiència de l’Ajuntament de Lleida que per la seva Festa Major d’enguany va repartir 2.000 targetes de bus a joves de la capital del Segrià amb un gran rebuda per part del jovent.

Línies de bus adaptades als concerts

Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu, ha detallat que les línies de transport públic s’haurien d’adaptar a la ubicació de cada esdeveniment ja que durant l’Anòlia i la Festa Major, els horaris i els espais d’oci canvien en funció de la programació cultural. En qualsevol cas, ha exposat que el transport públic tindria un recorregut circular, que sortiria de la zona d’oci i recorreria tots els barris de la ciutat. Com a exemples, Poble Actiu ha exposat que durant la Festa Major els autobusos s’agafarien al carrer del Rec i el recorregut aniria passant pels barris de Set Camins, el Poble Sec, les Comes, les Flors, Montserrat, Sant Crist, la Masuca, el nucli històric i fins a tornar a les barraques. Pau Ortínez ha fet èmfasi en que el transport tindria una freqüència mínima d’una hora i durant totes les hores de l’esdeveniment. 

Prova pilot de cara al nou curs

Neus Carles ha remarcat que aquesta proposta pretén servir de prova pilot per veure quina és la resposta que té aquesta proposta entre el jovent d’Igualada. Si l’Ajuntament d’Igualada accepta la proposta i decideix aplicar-la de cara a aquest mateix estiu, des de Poble Actiu han exposat que voldrien que si funciona serveixi de prova pilot de cara a implementar un servei de transport públic nocturn durant tots els divendres, dissabtes i vigílies de festius del proper curs 2022/23. Neus Carles ha remarcat que en cas si la prova pilot funciona caldria estudiar quines zones d’oci nocturn tenen més assistència, en quins horaris tanquen els establiments i a quines rutes haurien de tenir les línies de transport públic.