Poble Actiu reclama mesures urgents al govern Castells per afrontar els problemes de seguretat viària a l’escola Dolors Martí

2022-04-06T22:10:51+01:006/abril/2022|

Un entorn segur a la Dolors Martí

En els últims anys, han sigut constants les demandes de famílies i de l’AFA de l’escola Dolors Martí i Badia de treballar per un entorn segur, especialment en el pas de zebra de l’Avinguda Catalunya. Actualment, la proximitat amb la sortida direcció Barcelona de l’A-II, fa que molts vehicles accelerin ja al voltant de l’escola, i són bastants els que es salten el semàfor en vermell. Per això, des de la formació municipalista proposen actuacions per reduir la possibilitat que es produeixin accidents entre vehicles motoritzats i aquelles famílies que es desplacen a l’escola de forma sostenible. En aquest sentit, el regidor Pau Ortínez ha detallat que “cal prendre decisions a curt i a mitjà termini que impliquin modificacions urbanístiques per garantir la seguretat viària no nomès a les entrades i sortides del centre, sinó a qualsevol hora”.

Les actuacions necessàries a curt termini detallades per Neus Carles, regidora de Poble Actiu, contemplen:

  • La incorporació de càmeres fotogràfiques per detectar i sancionar els vehicles que creuen el semàfor en vermell

  • La utilització de forma permanent de panells informatius de la velocitat de circulació dels vehicles

  • La instal•lació de cartells informatius per recordar que la velocitat màxima és de 30 km/h

  • La modificació del pas zebra per fer-lo un pas elevat

Pel que fa a les mesures a mitjà termini, Neus Carles detallava que “cal contemplar la conversió de l’Avinguda Catalunya, que actualment és una carretera, en un carrer” i, en aquest sentit, proposen:

  • L’ampliació de les voreres i la reducció de l’amplada dels carrils de cotxe per convertir la carretera en un carrer

  • La instal•lació d’un carril bicicleta al llarg de tota l’Avinguda Catalunya

  • La pressió al govern espanyol per exigir la modificació de l’entrada a l’autovia A-II en sentit Barcelona per evitar que el carrer es converteixi en un carril d’acceleració

Actuacions urgents al Passeig Verdaguer

Després de l’atropellament que va tenir lloc el passat dijous, el regidor Pau Ortínez ha reiterat la proposta de reforma del Passeig presentada fa tres mesos com una oportunitat per assegurar una mobilitat més segura i sostenible, “una reforma integral per reduir la probabilitat d’aquest tipus d’accidents”. A més, ha detallat que “a curt termini es poden emprendre actuacions com limitar la velocitat a 30 km/h a tot el Passeig, i assegurar una major visibilitat al voltant dels passos de vianant, traient els aparcaments colindants amb aquests”. A més, el regidor ha recordat que la proposta de reforma presentada incloïa “passar a un sol carril per sentit de circulació, assegurant així una bona visibilitat entre peatons i conductors”.

La proposta que va presentar Poble Actiu també preveia un únic carril bici per cada sentit de circulació amb l’objectiu de treure bicis i patinets de l’interior del Passeig, on s’han produït accidents entre vianants i patinets. Així mateix, la proposta preveu canviar el paviment del Passeig per un terra antilliscant, la instal·lació de jocs infantils i lavabos al llarg del Passeig i augmentar les voreres per fomentar el comerç local i la restauració.