Poble Actiu surt al carrer per reclamar millors condicions laborals pels professionals sanitaris de l’Hospital i el CAP Igualada Nord

2022-03-22T19:22:11+01:0022/març/2022|

Poble Actiu insisteix en reclamar millores en les condicions laborals de les treballadores del Consorci Sanitari de l’Anoia. Aquesta setmana, les regidores de Poble Actiu han repartit fulletons davant de l’Hospital d’Igualada per reclamar millores en les condicions laborals de les treballadores, que consideren l’única manera de garantir una sanitat pública i de qualitat. 

A peu de carrer per la sanitat pública

Poble Actiu ha organitzat diverses parades els darrers dies per exposar la diferència de preus escandalosa entre la gerència del Consorci Sanitari de l’Anoia i la resta de treballadores. Des de fa mesos, la formació municipalista reclama al Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA), que gestiona l’Hospital d’Igualada, el CAP Igualada Nord i el Centre de Salut Mental i compta amb la participació de l’Ajuntament d’Igualada, que millori les condicions laborals de les seves treballadores. Concretament, Poble Actiu va proposar i aprovar una moció al ple de l’Ajuntament d’Igualada per reclamar que augmentar el salari mínim que cobren les treballadores del Consorci Sanitari Anoia fins els 15.580,92€ i perquè la relació entre els salaris més alts (gerència i direcció) i més baixos (administratives, zeladors, personal de neteja…) sigui com a màxim de 5 a 1.

Per exposar la feina feta els darrers mesos en denunciar la diferència de salaris entre la gerència i la resta de treballadores, Poble Actiu ha organitzat diverses parades al carrer davant de l’Hospital d’Igualada per informar les treballadores i usuàries. Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu, ha exposat que la resposta per part de la gent amb qui han pogut parlar ha estat molt satisfactòria perquè són conscients de l’esforç dels professionals sanitaris, especialment durant la pandèmia, i de les males condicions laborals que tenen. En aquest sentit, ha reclamat al govern Castells que treballi per millorar les condicions laborals de les treballadores del Consorci Sanitari de l’Anoia que és l’única manera de poder garantir una sanitat pública i de qualitat.

Trobada oberta per la sanitat pública 

La formació municipalista ha anunciat que durant els propers mesos organitzaran trobades obertes per parlar dels principals reptes de la ciutat d’Igualada i que la primera trobada abordarà la situació de la sanitat pública a l’Anoia. Neus Carles, regidora de Poble Actiu, ha ofert a les treballadores del Consorci Sanitari de l’Anoia i a les usuàries de l’Hospital d’Igualada que assisteixin a la trobada oberta per exposar les seves queixes sobre el funcionament de l’Hospital, recollir les seves propostes i plantejar objectius per lluitar per la sanitat pública. La trobada oberta serà dissabte 26 de març a les 11 del matí a la Cooperadora (C. Sant Ignasi, 22) d’Igualada i es convida a assistir-hi a totes aquelles persones que hi estiguin interessades.