Poble Actiu presenta la campanya “Tenim un pla”, un cicle de xerrades i debats al voltant de la política cultural d’Igualada

2021-10-14T11:18:00+01:0014/octubre/2021|

El divendres 24 de setembre Poble Actiu va presentar la campanya “Tenim un pla. Pensem la política cultural d’Igualada”. L’acte, celebrat a l’Adoberia Bella, dona el tret de sortida a un cicle de sis actes que tindran lloc cada mes des de l’octubre 2021 al maig 2022. La campanya té per objectiu reflexionar i debatre sobre l’estat de la cultura i la política cultural actual, paral·lelament a la celebració d’Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022. Segons el grup municipal, aquest esdeveniment hauria de servir per replantejar el model cultural de la ciutat però que l’equip de govern l’està convertint en un esdeveniment amb molts focus que d’entrada sembla que no ens aportarà res a llarg termini.

Tots els actes estaran oberts a la ciutadania i comptaran amb la participació de representants d’equipaments, entitats, creadors, programadors i centres artístics locals així com representants d’espais i projectes artístics de fora d’Igualada.

El primer acte, dedicat als equipaments i la programació estable, tindrà lloc el dissabte 16 d’octubre al Kiosk del Rec. Sota el títol “Funcionament, usos i recursos del equipaments”, comptarà amb la participació de Mireia Claret, presidenta de l’Ateneu Igualadí; Montse Riera, del Casal Cívic Igualada i Víctor Valls, arquitecte.

El segon acte, “La producció i la creació cultural a Igualada” tindrà lloc el dissabte 20 de novembre al Local de Xauxa i comptarà amb la participació de Ricard Espelt, de Copons inLoft; Òscar Balcells del Teatre de l’Aurora, Anna Cervera del Zoom Festival i representants del Teatre Nu i L’Estival de Jazz.

El Centre Cívic de Fàtima acollirà la tercera jornada el dissabte 22 de gener. Sota el títol “Eines i recursos per portar l’educació artística a l’aula”, la sessió comptarà amb docents de l’àmbit artístic que actualment estan desenvolupant projectes en escoles i instituts.

El dissabte 19 de febrer tindrà lloc al Museu de la Pell la quarta jornada, “Cultura transformadora, perifèria i privilegis culturals”, una xerrada a tres veus entre el poeta Pol Guasch; la gestora cultural i representant de KULT, Laura Arau i l’escriptor Feliu Formosa.

L’Escorxador serà l’escenari de la penúltima sessió del cicle, que tindrà lloc el dissabte 26 de març. “Omplim L’Escorxador de cultura”, una xerrada i visita guiada a l’equipament.

L’acte final de campanya tindrà lloc el dissabte 14 de maig a l’Ateneu Igualadí, una última sessió on es presentarà una publicació amb un recull de les conclusions.