Poble Actiu es reuneix amb les Escoles Públiques i l’Ateneu Igualadí per abordar l’oferta de places pel curs vinent

2020-02-24T20:47:33+01:0024/febrer/2020|

La formació treballa una de les propostes “estrelles” del programa electoral: una nova llar d’infants i escola pública al centre i una nova llar d’infants pública al districte de Llevant

El grup municipal Poble Actiu es va reunir la setmana passada amb l’associació d’Escoles Públiques d’Igualada i amb la junta de l’Ateneu Igualadí per conèixer quina serà l’oferta de places pel curs escolar 2020/2021 i els reptes que tenen les entitats per aquest any.

Els reptes de l’Ateneu Igualadí en educació i cultura

El dimecres 12 de febrer, Poble Actiu es reuní amb la junta de l’Ateneu Igualadí per conèixer en quina situació es troba el procés de conversió de l’escola de centre concertat a públic. El 2019, la Generalitat de Catalunya promogué un decret per obrir la possibilitat que centres educatius concertats passin a ser públics i l’Ateneu Igualadí és una de les escoles que, juntament amb centres de Barcelona i Vic, ha sol·licitat aquesta possibilitat. La direcció de l’Ateneu Igualadí exposà en quin estat es troba el procés, com s’ha rebut la proposta per part de les famílies i les persones associades a l’entitat i els reptes que aquest procés pot comportar en el futur.

Així mateix, també es va parlar dels projectes que està impulsant l’Ateneu Igualadí i, sobretot, de l’èxit que té la programació del cinema i de la gestió econòmica del projecte. La junta de l’entitat exposà el bon moment de forma pel que passa l’entitat, amb diferents activitats culturals com els Dimarts disruptius o el Músiques de butxaca, així com amb l’acollida d’activitats d’altres entitats. En quan als reptes de l’entitat, compartits també per Poble Actiu, es va comentar la necessitat d’un Pla Cultural per planificar l’estratègia cultural de la ciutat, la conveniència d’ampliar els espais culturals i la voluntat de signar un conveni entre l’Ajuntament d’Igualada i l’Ateneu Igualadí.

Les necessitats de les escoles públiques: més oferta i inversió

L’endemà, el dijous 13 de febrer, Poble Actiu es reuní amb l’associació d’Escoles Públiques d’Igualada on participen les associacions de famílies de les escoles públiques. La reunió serví per compartir propostes i dubtes entre la formació municipalista i les associacions de famílies en relació a les inversions en les instal·lacions i el pacte contra la segregació escolar.

En quan a l’augment de l’oferta pública de places de llar i d’escoles públiques a la ciutat, Poble Actiu va exposar que el repte és, seguint el programa electoral, aconseguir una sisena escola pública, si es confirma el procés de conversió de l’Ateneu Igualadí, i dues noves llars d’infants: al centre de la ciutat i al districte de llevant. Així mateix, les Escoles Públiques d’Igualada van reclamar la necessitat d’augmentar la inversió en les instal·lacions de les escoles públiques en els propers pressupostos.