Poble Actiu vota no als pressupostos del govern Castells per ser continuistes i suspendre en justícia social

2019-10-22T22:09:12+01:0025/setembre/2019|

Poble Actiu ha votat en contra dels pressupostos presentats per Marc Castells al ple de l’ajuntament del dimarts. Segons han explicat les seves regidores, Neus Carles i Eva Pedraza, “els pressupostos plantejats pel govern han introduït part de les 6 propostes que vam posar com a condició per la nostra aprovació, però no suficientment: s’incorporen elements importants que fa temps reivindiquem, com la quarta llar d’infants, l’augment d’inversió en habitatge públic, o iniciar els procediments per regularitzar el servei d’aigua i canviar el model de recollida de residus.” No obstant, apunten, “no podem donar llum verda a uns pressupostos globalment continuistes, i que especialment segueixen sense abordar dos elements clau: el POUM i la justícia social pel què fa a impostos. Creiem que els grups a l’oposició hauríem d’haver aprofitat millor la minoria de Castells per ser molt més ambiciosos, i no permetre l’aprovació a canvi de mesures puntuals, que per més positives que siguin entenem que queden curtes”.

POUM i impostos justos, les claus

Neus Carles ha lamentat l’actitud del govern al “negociar amb la norma incondicional de no tocar les ordenances fiscals,” ja que “a Igualada tenim un sistema d’impostos injust, que no avança en progressivitat, perquè demanem a tots els igualadins i igualadines que paguin els mateixos impostos independentment de la seva renda”. La també regidora de Poble Actiu, Eva Pedraza, ha explicat que “aquests pressupostos tornen a aparcar el POUM, una eina imprescindible per decidir quin model de ciutat volem”. Segons ha explicat, “Igualada no pot deixar passar més temps sense un nou POUM que permeti decidir i aclareixi quin model urbanístic de ciutat volem”.

Una oportunitat perduda per fer avançar l’agenda social

Per Poble Actiu, doncs, els pressupostos de 2020 del govern Castells són “clarament continuistes en línies generals als d’anteriors exercicis” i, malgrat mostrar satisfacció per la inclusió de partides destinades a fer avançar “aspectes de la ciutat que venim treballant de fa temps, com en escoles bressol, habitatge, aigua o residus, el cert és que creiem que podríem haver anat molt més enllà: és una llàstima que altres grups de l’oposició amb qui al passat mandat vam compartir tant treball en comú donin ara llum verda a uns pressupostos del govern Castells que continuen aparcant temes cabdals d’un nou model de ciutat que entenem necessari i compartit. És una oportunitat perduda per fer avançar l’agenda social de la ciutat.”