Poble Actiu valorarà en assemblea donar suport a Enric Conill com a alcalde al ple d’investidura

2019-06-08T10:02:15+01:008/juny/2019|

Després d’una primera assemblea de valoració de les eleccions municipals del passat 26M a Igualada, Poble Actiu considera que “tot i no haver assolit més regidors dels que la CUP tenia a l’anterior mandat, valorem positivament l’augment de 422 nous votants fins arribar als quasi 2.000 suports, augment que ens ha suposat també un increment en el percentatge de vot sobre el total”. En un comunicat, els municipalistes afirmen que “és obvi que ens hagués agradat fer entrar el tercer regidor, però els mals resultats de moltes candidatures d’esquerra transformadora arreu del país ens fa valorar allò assolit a Igualada. Valorem molt positivament la feina feta per la CUP els darrers 4 anys i l’equip humà i la campanya d’aquest 2019. N’esperàvem més, crèiem sincerament que podríem créixer en regidors, però la consolidació del nostre espai i el seu creixement en vots és una bona notícia que cal posar en valor”, apunten.

Adéu a la majoria absoluta

Un altre dels aspectes destacats per Poble Actiu és “el punt i final a una majoria absoluta que no ha estat bona per Igualada. La CUP ha treballat moltíssim per denunciar la inacció i les constants cortines de fum del govern Castells, i estem molt satisfets que no reeditin majoria absoluta.” Aquests resultats “obren un nou escenari a la ciutat que estem disposats a explorar: Poble Actiu és l’única candidatura que ha reiterat en campanya que no donaria suport a Marc Castells. Un posicionament que hem traslladat a l’actual alcalde en funcions en la trobada celebrada després de les eleccions.”

Poble Actiu apunta també que “la nostra acció política es basarà en el programa electoral: les nostres propostes i idees són un compromís amb qui ens va donar suport, i farem tot el possible per dur-lo a terme, sigui al govern o a l’oposició”. Sobre això, afegeixen que “existeix una majoria que durant la campanya ha expressat compartir una lectura general sobre les necessitats polítiques a Igualada, i amb qui hem mantingut trobades durant els darrers dies per explorar les possibilitats d’articular un govern que permeti dur a la pràctica uns programes propers però no idèntics”. D’altra banda, apunten, “els resultats també donen una àmplia majoria de regidors sobiranistes que asseguren el compromís republicà de la ciutat, un compromís, per tant, que queda fora de perill governi qui governi”.

Assemblea per decidir el vot d’investidura

Sobre el ple d’investidura del proper dia 15, el comunicat afirma que “després d’una primera trobada de valoració i posicionament, per tal de prioritzar el compliment del nostre programa electoral i atenent a les trobades mantingudes amb altres formacions, Poble Actiu celebrarà una nova assemblea en què valorarà donar suport a Enric Conill al ple d’investidura”, entenent que aquest suport “configuraria una alternativa d’esquerres per Igualada que sumaria, com a mínim, 7 regidors”.