Pau Ortínez l Carta de presentació

2019-05-17T13:45:55+01:0017/maig/2019|

Diuen que em poso en política però més aviat diria que de política n’he fet tota la vida. Perquè de política en fem cada dia en cada decisió que prenem: on treballem, com ens movem, on comprem, com ens relacionem… Simplement, he decidit que els propers quatre anys participaré activament en la política municipal igualadina. Un compromís que assumeixo amb il·lusió i que sento que és un pas natural. Un pas més, com fa deu anys, quan vaig començar a ser cap del cau. Allà em van ensenyar què significa la paraula compromís. Caps de setmana de motxilla a l’esquena, de recórrer els camins de la comarca i de fer servei. Arrelat a la nostra ciutat, tenim la sort que per l’escoltisme han passat centenars de persones que intenten deixar aquest món millor de com l’han trobat.

Segurament per això, quan m’han proposat participar en altres projectes no he sabut dir que no. Fa dotze anys vaig començar a ser parella lingüística d’un noi de Gambia. Amb 17 anys passava els divendres a la tarda envoltat de joves d’origen nord africà. Escoltar els motius que els havien portat aquí i compartir els dubtes sobre el futur va ser un xoc. Mentre el govern parlava de brots verds, la petita comunitat del Tulere, la botiga d’alimentació on ens trobarem, sentia la crisi en pròpia pell. La crisi no la pagarà qui l’ha provocat, deia la (sinistre) ministra Salgado. A fe que no. Governar honradament no és ser fort contra els febles i feble contra els forts, sinó tot el contrari. Van rescatar bancs i oblidar les persones, i aquelles decisions (retallades, privatitzacions…) encara les patim ara.

Després han vingut altres compromisos, com participar als moviments per la gestió pública de l’aigua. Una lluita per reclamar que un bé comú com l’aigua no sigui un negoci, que sigui gestionat de forma eficient, amb la participació de la gent i minimitzant el consum d’aquest escàs recurs. Una lluita de David contra Goliat on hem vist de prop el poder del poder. Infiltració d’espies en reunions, campanyes mediàtiques millonaries i trucades entre passadissos del Parlament. Diu la filòsofa Marina Garcés que la millor sobirania és estar a prop dels que lluiten i lluny dels que manen. Quina sort haver compartit camí durant aquests darrers anys amb veterans de les lluites ecologistes, per preservar el territori i contra la pobresa energètica.

Amb aquests aprenentatges a la motxilla, el diumenge 26 de maig em presento en el tercer lloc de la llista de Poble Actiu. Fa il·lusió formar part d’un equip de gent activa preparada per posar l’Ajuntament al servei de la gent i acabar amb la política de falses promeses. Abans el fum, en aquesta ciutat, sortia de les fàbriques i ara surt de l’Ajuntament. Volem un govern valent per afrontar els reptes de futur: oferir habitatges de lloguer a preus assequibles, crear ocupació perquè els joves no marxin, garantir benestar a la gent gran i una bona educació per les propostes generacions. El repte és gran però també l’esperança: Igualada pot, per primera vegada, tenir una alcaldessa. Un equip de gent compromesa per governar amb valentia, aquesta és la nostra carta de presentació.

Pau Ortínez
Enginyer de la construcció, treballa en una consultora ambiental i membre de Poble Actiu

Article publicat a L’Enllaç el 16/04/2019