Una cinquantena de persones es reuneixen per bastir les propostes culturals de Poble Actiu

2019-03-27T11:20:36+01:0021/gener/2019|

Un Pla Estratègic Cultural i recuperar l’Escorxador, principals propostes de la Trobada Oberta

El passat dissabte 19 de gener va tenir lloc l’assemblea sobre cultura de Poble Actiu, la candidatura municipal recolzada per la CUP Igualada per a les eleccions municipals del 2019. Una cinquantena de persones de tots els àmbits culturals de la ciutat i de la comarca es van reunir a les golfes del Teatre de l’Aurora per discutir sobre cinc eixos generals: entitats, equipaments, cultura i educació, patrimoni i suport a la creació. D’entre les diferents propostes que van sorgir, una de les conclusions de l’assemblea va ser que Igualada necessita un Pla Estratègic Cultural.

La cinquantena de persones va analitzar diversos aspectes de la ciutat, com la manca de suport a les entitats culturals i populars per part de l’Ajuntament o la manca d’interès pel patrimoni de la ciutat per part de l’actual govern. La conclusió més unànime, però, va ser la necessitat per part de l’Ajuntament d’Igualada de dotar-se d’un Pla Estratègic Cultural, imprescindible per bastir la creació i oferta cultural de qualsevol ciutat. En aquest sentit, l’assemblea va assenyalar que un Pla Estratègic Cultural ha de ser prèvi a cap Auditori perquè abans de construir un auditori cal pensar quin ús tindrà, què entenem que ha de ser per programació musical, i quines necessitats culturals té la ciutat. A banda, també es va proposar modificar els criteris actuals per donar subvencions per uns de més clars i transparents, generar espais accessibles per poder produir i mostrar la cultura de la ciutat, i la creació d’un pla de memòria històrica que preservi el patrimoni i l’ofereixi culturalment, proposta que ja la CUP Igualada va demanar el passat any 2018. Els grups de treball també van discutir sobre els possibles usos que es poden donar a L’Escorxador, avui infrautilitzat. Tothom va estar d’acord en què la millor manera de dotar de contingut l’equipament és amb un projecte cultural, i d’entre les possibilitats que van sortir durant el debat, destaca sobretot fer de L’Escorxador una escola d’arts.

Poble Actiu va anunciar que farà més trobades assambleàries per discutir alguns punts estratègics claus de la ciutat durant les properes setmanes, per tal que les propostes de Poble Actiu no siguin una mera invenció personalista, sinó el fruit de l’expressió de la pluralitat ciutadana d’Igualada.