Poble Actiu, nova proposta municipal amb el suport de la CUP, es presenta davant 200 persones

2019-03-27T11:20:26+01:0023/desembre/2018|

El nou espai presenta vuit de les persones que aniran als primers llocs de la llista i anuncia un projecte estrictament centrat en el municipi obert a tota l’esquerra transformadora de la ciutat

“Un projecte estrictament municipalista, que transcendeixi els partits, que sumi gent que comparteixi unes idees, una ètica i unes pràctiques polítiques per Igualada, i no un carnet o l’afinitat per un o altre partit dels qui són presents al Parlament”. Amb aquestes paraules resumia Albert Mateu, actual portaveu de la CUP a l’Ajuntament, la voluntat de la nova aposta cupaire per a les eleccions municipals del maig del 2019 que durà el nom de Poble Actiu. Davant unes 200 persones aplegades a les Cotxeres de Moixiganguers divendres al vespre, aquesta intervenció obria l’acte explicant que “des de principis d’any hem mantingut converses amb altres organitzacions i per nosaltres no ha quedat” però que finalment “no presentem una suma de sigles, sinó una suma de persones que aposten per una transformació de la ciutat des de l’esquerra de base, que ha estat el punt en comú de tota la gent aplegada a la CUP Igualada des dels seus inicis”.

Poble Actiu “compta amb el suport, és hereu i reivindica tot allò fet per la CUP Igualada en l’àmbit municipal els darrers 4 anys. I ho fem amb molt d’orgull, sense necessitat d’inventar-nos plataformes ciutadanes per blanquejar res”, una CUP Igualada que continuarà treballant com a espai lligat a l’àmbit nacional però “nítidament separat” de la nova proposta per a l’àmbit municipal.

8 persones per una candidatura d’equip

L’acte va comptar també amb la intervenció de les 8 persones amb qui Poble Actiu compta per als primers llocs de la llista, que van presentar-se acompanyades de diferents fotografies sobre lluites històriques a la ciutat a partir de les quals van exposar diverses propostes polítiques municipals. Pau Ortínez, Bet Farrés, Toni Olivé, Eva Pedraza, Albert Mateu, Judit Balasch, Oriol Càlichs i Neus Carles formen part d’aquest equip que “el forma moltíssima altra gent més que la que apareix a la llista electoral”. Van voler presentar-se allunyant-se “d’aquesta obsessió pels caps de llista” advertint, al seu torn, sobre “la tendència a convertir les eleccions en concursos de popularitat d’un sol personatge, quan és tot un equip de persones les qui acaben configurant les idees, la potència i l’esforç dels projectes que concorren a les eleccions municipals”, una tendència que consideren que “és un dels vicis del marketing polític que empobreix el debat d’idees i al que no volem entrar”.

Els diferents oradors van  resseguir diverses propostes sobre àmbits municipals com la gestió de residus, l’aigua pública, els impostos municipals, la defensa del territori, la diversificació de sectors econòmics, el suport a l’escola pública, l’increment d’habitatge social, les polítiques feministes o els valors republicans. L’acte el va cloure la intervenció de Neus Carles, una de les noves cares visibles de Poble Actiu, amb un discurs en què desgranà els diferents principis polítics de Poble Actiu tot expressant la voluntat de “transformar la ciutat, combatre les desigualtats i lluitar per un futur millor” fent front al “creixement de la ultradreta, a la indiferència davant les problemàtiques socials i a un model de ciutat que no és el nostre”, abans d’acomiadar els assistents emplaçant-los a mobilitzar-se “al carrer i a les urnes”.