Poble Actiu celebra el pas de la llar de l’Ateneu a la xarxa pública i reclama recuperar la llar d’infants del districte llevant

2020-06-05T16:07:41+01:005/juny/2020|

La formació municipalista es fixa com a objectiu recuperar la llar d’infants del districte llevant, tancada el 2012, i augmentar la inversió en els equipaments educatius públics

Poble Actiu  celebra que el centre de la ciutat compti amb una escola i llar d’infants pública, un avenç molt positiu i necessari per assegurar  que almenys l’oferta educativa pública cobreixi l’alta demanda mostrada en les preinscripcions del darrer curs. La formació municipalista es mostra satisfeta que la sisena escola pública al centre de la ciutat, que va quedar confirmada fa uns mesos per part de la Generalitat de Catalunya, inclogui també la llar d’infants. La proposta que el setembre del 2018 va proposar la CUP Igualada i que Poble Actiu recollí en el seu programa electoral sobre educació de les passades eleccions és ja una realitat. Així mateix, consideren que el pas de la llar d’infants ha estat possible per la bona voluntat de la junta i les sòcies de l’Ateneu Igualadí, les mestres de l’escola i de la llar i dels pares i mares dels infants.

El proper repte: recuperar la llar d’infants del districte llevant

En quan a l’augment de l’oferta pública de places de llar de la ciutat, Poble Actiu reclama que el proper repte és, seguint el programa electoral en educació, aconseguir una nova llars d’infants al districte de llevant. El 2012, la llar d’infants situada al barri de Montserrat va ser convertida en un centre de dia, un equipament molt necessari pel barri, però que va deixar sense llar d’infants a totes les famílies del districte Llevant: el barri de Montserrat, el barri de les Flors i el barri del Sant Crist.

Per Poble Actiu, la recuperació de la llar d’infants al districte Llevant serviria per completar l’oferta educativa pública que representen l’escola Gabriel Castellà i l’institut Badia i Margarit, fet que garantiria l’escolarització pública dels 0 als 18 anys per tots els infants del districte. Així mateix, consideren que la recuperació de la llar d’infants seria un incentiu perquè famílies joves poguessin instal·lar-se al barri i reduir el progressiu envelliment de la població que tan denuncien les associacions veïnals del districte.

Les necessitats de les escoles públiques: més oferta i inversió

Des de la formació municipalista segueixen reclamant que l’Ajuntament d’Igualada escolti les demandes de l’associació d’Escoles Públiques d’Igualada on participen les associacions de famílies de les llars, escoles i instituts públics d’Igualada. Reclamen que el govern Castells realitzi  inversions en les instal·lacions dels centres públics més enllà de les pròpies de manteniment i que recuperi els treballs de la comissió pel pacte contra la segregació escolar. Així mateix, reclamen al Departament d’Ensenyament mantenir oberta la possibilitat que altres centres concertats puguin accedir a la xarxa de centres públics, si ho demanen, ja que la ciutat continua tenint un percentatge de places d’escola pública inferior a la mitjana catalana.