Presentem 10 propostes per combatre la crisi econòmica produïda pel coronavirus

2020-03-20T10:37:30+01:0020/març/2020|

Per ajudar als i les treballadores, PIMES, autònoms, etc., des de Poble Actiu hem proposat al govern d’Igualada un conjunt de mesures socials i econòmiques, mesures valentes per garantir els llocs de treball i evitar repetir que la crisi econòmica la tornin a pagar els i les treballadores com va succeeir al 2008.

Hem presentat un total de deu propostes, dos de les quals el govern ha acceptat, com són la cancel·lació de la taxa d’ocupació de la via pública (terrasses de bars i restarurants) durant el període de tancament i la cancel·lació de la taxa d’escombraries als establiments afectats pel tancament. Esperem que les vuit restants, que també són importants, siguin aplicades més endavant:

1. Obrir un registre d’empreses que operin al municipi i que hagin executat un ERTO. Oferir un ajut dinerari puntual als i les treballadores que hagin sofert un ERTO que tendeixi a cobrir la diferència salarial.
2. La creació d’una partida pressupostària a fi de reactivar el comerç i l’activitat econòmica al Municipi.
3. Retorn del rebut de l’IBI (1r trimestre) a les entitats culturals i esportives del municipi, així com a les empreses i comerços del Municipi afectats pel tancament.
4. Demanar a l’Estat que flexibilitzi la possibilitat de destinar el romanent de tresoreria de que disposa l’Ajuntament, allà on les necessitats ho requereixin.
5. Crida als propietaris de locals demanant la suspensió de cobrament de lloguer en aquells locals afectats (tancats).
6. Assegurar el cobrament del salari dels i les treballadores de serveis externalitzats de l’Ajuntament. (menjadors escolars i instituts, treballadores de la llar d’infants, clubs esportius, serveis de neteja, etc.).
7. Pla de negociació per garantir que no s’aplicarà cap ERTO ni cap acomiadament de treballadors/es que treballin per empreses que gestionen equipaments municipals (llars d’infants, serveis de neteja…) i que aquestes no hagin de realitzar el seu treball de forma presencial.
8. Campanya amb el comerç de proximitat informant a la pàgina web de l’Ajuntament del llistat de comerços locals i de consum responsable amb els horaris adaptats i els contactes per comandes prèvies, tot garantint la salut dels i les treballadores.