Poble Actiu critica que el pacte sociovergent a la Diputació i al Consell Comarcal condicioni la Comissió d’Estudi del servei d’aigua

2020-01-04T21:33:33+01:004/gener/2020|

El grup municipal de Poble Actiu considera que el pacte a la Diputació i al Consell Comarcal entre Junts per Catalunya i el PSC, on el portaveu d’Igualada Som-hi Jordi Cuadras ostenta la vicepresidència del Consell, ha estat clau en la creació de la Comissió d’Estudi del servei d’aigua. Els membres de Poble Actiu-CUP han recordat que “nosaltres, junt amb ERC Igualada i Igualada Som-hi, vam firmar un pacte amb Aigua és vida sobre la gestió pública de l’aigua en la que se’ns demanava, entre d’altres, la creació d’un espai actiu de concertació entre els diferents actors de la ciutat”. Aquest espai, continuen, “havia de ser la Comissió d’Estudi del servei de l’aigua, però l’actual composició de la comissió només acceptarà a les associacions de veïns com a representants dels usuaris”. Poble Actiu ha assenyalat que “la composició d’aquesta comissió no reflecteix la realitat perquè si avui ens trobem en la situació actual en relació a l’aigua és gràcies a la plataforma Aigua és vida i no té cap sentit que qui ha aixecat les catifes d’aquest enorme problema es quedi fora de la Comissió d’Estudi que demanaven”. En aquest sentit, el grup municipal assegura que “Igualada Som-hi és un ostatge del govern Castells perquè malgrat haver firmat el pacte d’Aigua és vida, ara pren decisions per interessos supramunicipals i per mantenir les cadires i sous tant al Consell Comarcal com a la Diputació i, per tant, no pot contradir substancialment al govern Castells”.

El passat ple de novembre, ERC Igualada i Poble Actiu van presentar un informe jurídic independent que contradeia l’informe de l’Ajuntament. Segons l’informe de l’Ajuntament, la plataforma Aigua és vida i la PAH Anoia no podien participar de la Comissió d’Estudi perquè son associacions que no apareixen al registre municipal. No obstant, l’informe alternatiu presentat per ERC Igualada i Poble Actiu assenyala que aquest requisit no és d’obligat compliment. En aquest sentit, Poble Actiu considera que “Igualada Som-hi no tenia motius per donar suport a la composició de l’actual Comissió d’Estudi sinó és pel pacte supramunicipal entre el PSC i Junts per Catalunya a la Diputació i al Consell Comarcal”. El grup municipal de l’esquerra transformadora argumenta que “aquests pactes supramunicipals sotmeten la voluntat dels i les igualadines als interessos dels partits” i defensa que “el govern de Marc Castells no ha volgut incloure a la PAH ni a Aigua és vida perquè són plataformes posicionades clarament per la gestió pública del servei de l’aigua”.

A banda, Poble Actiu ha denunciat que “la decisió d’excloure la PAH i Aigua és Vida de la Comissió d’Estudi és una voluntat política que s’ha defensat amb excuses jurídiques”. En aquest sentit, els membres de Poble Actiu-CUP consideren que “el govern Castells torna a utilitzar els serveis jurídics del consistori com a escut per excusar la seva voluntat política i així aconseguir deixar fora a la plataforma Aigua és vida, gràcies als quals avui som conscients del problema de l’aigua”. No obstant, els representants del grup municipal de Poble Actiu defensen que “seguirem vetllant per la transparència del nostre ajuntament i per la participació democràtica de la ciutat, defensant al ple i al carrer les lluites democràtiques que els nostres veïns i veïnes realitzin, com estan fent les entitats i membres que participen de la plataforma Aigua és vida com de la PAH”.