Neus Carles encapçalarà la llista de Poble Actiu

2019-03-27T11:19:37+01:0024/març/2019|

L’actual regidora Eva Pedraza, Pau Ortínez, Toni Olivé i Judit Balasch l’acompanyaran als 5 primers llocs

A la fotografia, 17 de les 21 persones de la llista. D’esquerra a dreta, començant per baix: Oriol Càlichs, Elisabet Farrés, Judit Balasch, Pau Ortínez, Neus Carles, Eva Pedraza, Toni Olivé, Rosa Perelló, Albert Mateu, Joan Domingo (a dalt), Verónica González, Pau Aymerich, Marina Muñoz, Neus Pelfort, Núria Falcones, Claudia Torres i Marta Vallès.

Neus Carles, Eva Pedraza, Pau Ortínez, Toni Olivé i Judit Balasch seran els cinc primers candidats de la llista amb què Poble Actiu, la candidatura municipalista impulsada per la CUP, concorrerà a les eleccions igualadines del maig. Els seguiran, correlativament, el també regidor Albert Mateu, Elisabet Farrés, Oriol Càlichs, Rosa Perelló i Claudia Torres, tancant així els deu primers llocs de la llista amb sis dones, el màxim que la llei permet.

Poble Actiu ha anunciat aquest dissabte, en un acte celebrat al local del Barri de Xauxa, les 21 persones que formen la llista electoral completa per a les eleccions municipals. Una llista en la que en destaca la majoria de dones (12 dones per 9 homes), una major representació generacional que al 2015, i una aposta per reflectir la diversitat igualadina, amb persones residents a totes les zones de la ciutat i representatives de diversos sectors com l’esport, la cultura, joves i gent gran, la sanitat, l’ensenyament, l’empresa, els serveis, la indústria o el sindicalisme.

Durant l’acte, Neus Carles ha volgut posar en valor el paper de la CUP a l’Ajuntament aquests darrers anys, “una tasca constant, de la que ens sentim orgullosos i de la que rebem l’herència, confiant que es veurà també reconeguda per moltes més persones el proper 26 de maig”. Carles ha valorat també la importància del teixit social igualadí i de les iniciatives associatives, alhora que ha reivindicat Poble Actiu com un projecte que s’oposa radicalment “a la política de fum del govern Castells i de qui el vulgui imitar”, amb voluntat d’aconseguir “una ciutat viva i justa, amb menys desigualtat, més inclusiva i més cohesionada. Perquè volem una Igualada que no deixi ningú enrera i volem que aquest canvi arribi ja”, ha reblat.

LLISTA ELECTORAL DE POBLE ACTIU PER AL 26 DE MAIG

 1. NEUS CARLES. 40 anys. Mestra i professora de violí. Treballa en escoles de música i en projectes socials. Co-fundadora de la JOSA-Aleví i de l’Aula Orquestra de Montbui. Ha participat en nombroses entitats musicals i culturals de la ciutat. Sempre que pot va al teatre, a concerts, exposicions i xerrades. Estudiar i llegir són les seves aficions.
 2. EVA PEDRAZA. 41 anys. Llicenciada en belles arts i estudis en producció audiovisual. Cap de comunicació a una consultoria ambiental. 4 anys com a regidora per la CUP. Activista, feminista, ecologista. Militant de la CUP Països Catalans, sòcia de diverses entitats i interessada en l’art contemporani, els viatges, la nutrició i el consum sostenible.
 3. PAU ORTÍNEZ. 29 anys. Graduat en enginyeria de la construcció i màster en enginyeria de l’organització. Treballa en una consultora ambiental. Ha participat activament a l’escoltisme, en projectes d’acollida de persones nouvingudes i en entitats per la gestió pública i ecosistèmica de l’aigua. Articulista a mitjans i aficionat a la lectura.
 4. TONI OLIVÉ. 56 anys. Doctor en direcció d’empreses. Professor universitari d’estratègia empresarial i emprenedoria. Ha estat directiu en diverses empreses d’Igualada. Col·labora en diversos mitjans de comunicació, és soci i participa de diverses entitats i és membre del consell de redacció de la Revista d’Igualada.
 5. JUDIT BALASCH. 22 anys. Graduada en antropologia social i cultural. Ha treballat en diferents espais educatius no formals. Vinculada al món de l’associacionisme cultural i juvenil a Igualada. actualment al projecte de Cal Cuta amb altres joves. Feminista i antifeixista. Amant de qualsevol forma d’expressió artística, especialment de la dansa.
 6. ALBERT MATEU. 36 anys. Llicenciat en sociologia i en periodisme, treballa com a professor de geografia i història a secundària. Sindicat. Regidor per la CUP el darrer mandat, participa o és soci de diverses entitats locals i nacionals, així com d’iniciatives de l’economia social i solidària. Afició pel grafisme i el periodisme de dades, a llegir i a fer teatre.
 7. ELISABET FARRÉS. 51 anys. Llicenciada en ciències religioses i en filosofia. Ha estudiat dibuix, música i cant. Treballa de professora a l’institut Pere Vives d’Igualada. Participa en diferents entitats culturals de la ciutat i ha explorat en els camps de l’aprenentatge des de la docència i les ampes. Forma part de plataformes de debat i de defensa del territori.
 8. ORIOL CÀLICHS. 42 anys. Tècnic especialista en hostaleria i turisme. Responsable de la cuina de l’escola pública Ramon Castelltort. Afiliat a la Intersindical-CSC, articulista a mitjans locals, vinculat al Casal Popular d’Igualada ‘El Foment’ i a l’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera, entre d’altres entitats culturals i polítiques d’Igualada.
 9. ROSA PERELLÓ. 65 anys. Actualment jubilada, ha treballat d’administrativa a l’Escola Municipal de Música d’Igualada. Mare de dos fills, és membre de Xarxa Igualada i de l’Associació Promotora de la llengua Catalana. També vinculada a entitats de lluita contra l’esclerosi múltiple o el càncer i a l’Aula Universitària de la Gent Gran de l’Anoia.
 10. CLAUDIA TORRES. 50 anys. Integradora social, treballa com a guia i tallerista al Museu Molí Paperer de Capellades. Vinculada a Atlas a través de diferents projectes com canvia el Xip o Nosaltres, participa també activament a Igualada Solidària i a altres iniciatives en favor de la inclusió, la convivència i la cohesió social.
 11. Pau Aymerich. 26 anys. Enginyer agrícola, MSc Animal Science i estudiant doctorat industrial. Membre de la Coll@nada, del cor d’Homes i del Ball de Pastorets.
 12. Marina Muñoz. 21 anys. Treballa com a cambrera en una cafeteria. Militant feminista, col·labora amb el CSA Delícies i ha militat a l’esquerra independentista.
 13. José Luis Pérez “Bibi”. 50 anys. Pare de dos fills, treballador de la indústria del metall, és sindicalista a Funosa i membre del secretariat permanent de la Federació Metal·lúrgica de Catalunya.
 14. Neus Pelfort. 38 anys. Llicenciada en Belles Arts. Professora de secundària i del PTT d’Igualada. Va estar vinculada a la coral dels Verdums i Xalest, ara al Cor d’Acció.
 15. Verónica González. 37 anys. Mare de dos nens, treballa a la cooperativa Àuria i és vicepresidenta de l’AMPA de l’escola pública Dolors Martí.
 16. Aura Ferrer. 22 anys. Estudiant del Grau d’Infermeria al Campus Universitari d’Igualada. Participa de La Coll@nada, de La Falka, i de l’Assemblea Feminista.
 17. Miquel Benito. 23 anys. Estudiant d’Informació i Documentació i de Comunicació. Coordinador, entrenador i jugador del primer equip del Club Bàsquet Igualada.
 18. Núria Falcones. 39 anys. Llicenciada en Publicitat i RRPP, treballa en comunicació. A la junta de l’AMPA del Garcia Fossas i de les EPIS (Escoles Públiques d’Igualada).
 19. Abraham Giménez. 33 anys. Enginyer en electrònica industrial, treballa com a tècnic de manteniment elèctric. Compositor, guitarrista i cantant.
 20. Marta Vallès. 46 anys. Diplomada en infermeria, especialitat pediatria. Treballa al CSA-Hospital d’Igualada com a infermera de torn de nit a la unitat materno-infantil.
 21. Joan Domingo. 43 anys. Llicenciat en sociologia i tècnic a l’administració municipal. Membre d’Òmnium Cultural, dels Voladors i d’altres entitats igualadines.